Ontruimingsoefeningen

Evacuatie oefening

Een evacuatie oefening is een verplicht terugkerend item op de jaarlijkse agenda van bedrijven. Saval gaat echter verder. Het oefenen van de ontruimingsprocedures is bij de wet geregeld en bedoeld als voorbereiding op een echt incident.

Alle maatregelen zijn genomen: je bedrijf heeft het ontruimingsplan up-to-date, de ontruimingsplattegronden hangen overal op hun plaats en de medewerkers zijn op de hoogte van de plannen. Echter is er weinig of geen rekening gehouden met het menselijk gedrag...

Oefendraaiboek

Wij maken voor u een oefendraaiboek waarin bovenstaande zaken worden verwerkt. Hierin zal onder andere ook aandacht zijn voor noodprocedures in het geval van een echte calamiteit tijdens de oefening.

Opties

Optioneel bieden wij je de mogelijkheid voor het inzetten van meerdere deskundige waarnemers en inzet van ‘slachtoffers’. Ook het opstellen van een adviesrapportage naar aanleiding van de oefening behoort tot de mogelijkheden.

Tijdsduur van de oefening

Een ontruimingsoefening hoeft niet meer dan een half uur van de tijd van je medewerkers te kosten. Voor de evaluatie met de deelnemers (Ontruimingsploeg) na afloop van de oefening dien je minimaal een uur te rekenen.

Tarieven

De kosten die wij berekenen voor het organiseren van deze oefening verschillen per scenario. We informeren je graag over het aanbod dat we kunnen doen.

Aanvullend programma

Wij bieden je de mogelijkheid om meer te maken van je ontruimingsoefening. Bijvoorbeeld door het organiseren van een oefendag voor de ontruimingsploeg, waarna de dag wordt afgesloten met een algemene ontruimingsoefening. Tijdens deze dag worden diverse (kleine) calamiteiten geënsceneerd waar de ontruimingsploeg op moet reageren. Deze dag wordt gedeeltelijk gezien als herhalingstraining.

Aanmelden of andere trainingen bekijken?

Bekijk agenda