• Nieuws
  • MVO
  • Certificering

MVO-certificaat door Federatie Veilig Nederland

  • 10 oktober 2023
  • Norbert Albersen

MVO-prestaties zien er voor iedere onderneming anders uit. Zodoende heeft Federatie Veilig NL een leidraad ontwikkeld dat handvatten biedt om daadwerkelijk tot een bedrijfseigen MVO-beleid te komen.

mvo certificaat door vebon novb 3 600x410

Leden van Federatie Veilig Nederland (voorheen VEBON-NOVB) hebben een vorm van MVO-beleid geïntegreerd in hun bedrijfsvoering. Het voeren van een MVO-beleid betekent dat deze ondernemingen rekening houden met de effecten van de bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. Voor iedere onderneming zien MVO-prestaties er anders uit. Vandaar dat Federatie Veilig Nederland een leidraad heeft ontwikkeld dat handvatten biedt om daadwerkelijk tot een bedrijfseigen MVO-beleid te komen. Lidbedrijven die reeds zo'n beleid hebben, zoals Saval, staat het vrij om hun eigen regeling te blijven volgen.

Ons MVO-beleid

Behalve dat we mooie producten bedenken, produceren, leveren en zelfs onderhouden, projecten engineeren, uitvoeren, opleveren en servicen, doen we dat ook met een overtuiging dát we dat doen met de beste intenties voor een duurzame wereld en met een goed ontwikkeld maatschappelijk bewustzijn. Als bedrijf dragen we graag uit dat we onze maatschappelijk verantwoordelijkheid kennen en daarnaar willen handelen.

Daarin erkend worden door de buitenwereld geeft dan ook een goed gevoel, en een zetje in de richting van nog betere prestaties.

Het behaalde MVO-certificaat is het resultaat van een omvangrijke toets die door Federatie Veilig Nederland is gehouden. Alle vragen hadden betrekking op onze visie en het daarbij vormgegeven beleid op onderwerpen die van belang zijn voor onze (directe) leefomgeving. Aandacht voor het milieu, duurzaamheid van producten, respect voor belanghebbende partijen, kwaliteit en integer beleid onder meer; allemaal positief beoordeeld en uiteindelijk leidend tot een mooie externe verklaring.

Vebon-NOVB MVO-certificaat Saval

Deel dit artikel