• Nieuws
  • Brandveiligheid
  • Fluorvrij
  • Brandblusapparatuur

De F3 fluorvrije schuimblusser is nu ook verkrijgbaar in 2 liter uitvoering

  • 20 september 2023
  • Hilko Weening

Onnodig PFAS het milieu inbrengen hoeft echt niet meer. Met onze nieuwe 2 liter schuimblusser zonder PFAS heb je altijd een milieuvriendelijke brandblusser voorhanden.

de f3 fluorvrije schuimblusser is nu ook verkrijgbaar in 2 liter uitvoering 600x410

In oktober 2019 hebben wij de eerste volledig fluorvrije schuimblussers voor A én B branden in de markt gezet. Wij zijn toen in samenwerking met TNO en andere Europese partijen er als eerste in geslaagd om een volledig PFAS-vrij schuim voor brandblussers te ontwikkelen dat een goed blusvermogen op vaste stoffen en vloeistoffen combineert met het beste milieu profiel na zuiver water.

De toevoeging van PFAS aan blusschuim is slechts een noodzakelijke toevoeging bij zo'n 10% van alle brandrisico's. In alle andere gevallen maak je eenvoudig een veel verstandigere, duurzame keuze. Met Bioclass F3 kies je voor veilig én kies je voor ons leefmilieu.

Nu - anderhalf jaar verder - gaan we door met het uitrollen van deze nieuwe standaard.  Voor kleine brandrisico’s kan nu ook worden gekozen voor een PFAS-vrije oplossing. De Bioclass F3 brandblusser is er ook in een 2L variant. Deze compacte schuimblusser is uitermate geschikt voor omgevingen waar omvang een grote rol speelt zoals bestelbussen, kleine pleziervaartuigen of een camper.

Wij hebben deze nieuwe standaard omarmd en zullen altijd waar mogelijk dit blusmiddel adviseren. Onnodig PFAS het milieu inbrengen hoeft echt niet meer. Ook al gaat het om een schuimblusser van 'slechts' 2 liter.

Prettige bijkomstigheid is dat de B2C-F3 zelfs een blusrating heeft voor vetbranden. Alle andere specificaties vind je in onderstaande tabel.

Lees meer over onze fluorvrije oplossingen

Deel dit artikel