Saval
fluorvrij blusschuim voor industrie v2
Fluorvrij blusschuim voor industrie

Fluorvrij blusschuim voor industrie

Is fluorvrij blusschuim een optie voor grote industriële sites?

Op elke industriële site waar brandbare vloeistoffen worden opgeslagen of bewerkt, bent u verplicht om blusschuiminstallaties te plaatsen. Dit soort installaties helpen u om een optredende brand efficiënt te blussen. Volgens aankomende Europese wetgeving moeten fluorhoudende additieven uit dat blusschuim verdwijnen.

Verdeling van blusschuim op grote industriële sites
Afhankelijk van de omvang van de site heeft u op verschillende plaatsen een grote hoeveelheid blusschuim nodig. Om dit op te vangen is het voordelig om een centrale blusschuimvoorraad te installeren, die alle blussystemen bevoorraadt. Het blusschuimconcentraat wordt dan over lange afstanden verpompt tot bij de schuimmengers. Ook het bluswater wordt via afzonderlijke leidingen over uw site verdeeld.

Fluor in blusschuim
Om het systeem hierboven te gebruiken, werd tot voor kort gebruik gemaakt van een laag viskeus blusschuimconcentraat, dat is alleen beschikbaar met fluorhoudende additieven. Die toevoegingen verbeterden de werking van het concentraat. We noemen dit C6-technologie of PFAS-moleculen.

Nieuwe Europese wetgeving over fluorhoudende additieven
Vermoedelijk verbiedt een toekomstige Europese wet het gebruik van fluorhoudende toevoegingen. Daarom is het verstandig om dit type van blusschuimconcentraat alvast te vermijden wanneer u nieuwe installaties bouwt. U gebruikt dan één van de geschikte fluorvrije blusschuimconcentraten voor grote industriële installaties.

Wij bieden een oplossing

Fluorvrije concentraten noemen we F3-concentraten. Ze hebben typisch een hogere viscositeit dan traditionele concentraten en pseudoplastische eigenschappen. Door die wisselende vloeibaarheid is het moeilijk om de drukverliezen bij het verpompen te berekenen. Dat is ook de reden waarom fluorvrij blusschuimconcentraat nog vaak vermeden wordt, zelfs nu er bijkomende restricties aan zitten te komen over fluorhoudende additieven.

We hebben besloten dit probleem aan te pakken. We investeerden in onderzoek over het verpompen van fluorvrij blusschuimconcentraat over lange afstanden. Uit die experimenten en uitgebreide praktijktesten van het door ons opgezette rekenmodel, blijkt dat we zeer nauwkeuring te werk gaan. Hierdoor is het zeer duidelijk dat we installaties met een centrale voorraad kunnen leveren, die tóch future proof zijn.

Ja, ik ontvang graag meer informatie over fluorvrij blusschuim

Heeft u toch nog vragen?
Neem dan contact met ons op!
fluorvrij blusschuim voor industrie 4
Foamtronic

Testen zonder afval

Elke locatie waar het blusschuimconcentraat vermengd moet worden met bluswater wordt gebruik gemaakt van een elektronisch geregeld mengsysteem. Het FoamTronic systeem wordt getest zonder blusschuimconcentraat en bluswater te vermengen. Deze manier van testen is economisch interessant en het creëert geen afvalwater.

Meer informatie over FoamTronic

Blusschuimsystemen

Meer informatie

onderhoud aan een blusschuimsysteem

Meer informatie

Saval brandbeveiliging

Meer informatie