Saval
Wuppermann buitenaanzicht
Watermistinstallaties ter bescherming van hydrauliek units bij staalverwerker

Watermistinstallaties ter bescherming van hydrauliek units bij staalverwerker

Introductie Wuppermann

Wuppermann Staal Nederland B.V., gelegen in de haven van Moerdijk, maakt al 20 jaar deel uit van de Wuppermann Groep en is momenteel de grootste producent van verzinkt staal binnen deze groep. Wuppermann staat niet alleen bekend in de staalindustrie, maar symboliseert ook innovatie, kwaliteit en traditie. Sinds de oprichting in 1872 heeft dit familiebedrijf zich ontwikkeld tot een vooraanstaande pionier in de staalsector. Met hun toewijding aan productontwikkeling, efficiënte productie en superieure verwerking, heeft Wuppermann een erfenis gecreëerd die langetermijngroei en waardecreatie benadrukt.

De productie van verzinkt staal in Moerdijk kenmerkt zich door strikte toleranties, geavanceerde oppervlaktetechnieken en betrouwbare corrosiebescherming. Bij Wuppermann in Moerdijk werken ongeveer 145 medewerkers.

Wuppermann buitenaanzicht 2
Staalverzinkingslijn v2
Staalverzinkingslijn2
Laaddok

  De staalverwerkingslijn bij Wuppermann in Moerdijk wordt een gecombineerde beits / warmband verzinkingslijn genoemd.

  Een gecombineerde beits / warmband verzinkingslijn in de staalverwerking is een productielijn waarin rollen gewalst staal worden gereinigd met zoutzuur en vervolgens worden voorzien van een beschermende zinklaag. Deze lijnen zijn ontworpen om de corrosiebestendigheid van staalproducten te verbeteren, waardoor hun levensduur wordt verlengd. De producten van Wuppermann worden in diverse industrieën gebruikt, waaronder de bouw, meubelindustrie, auto-industrie, zonne-energie en vervoerstechnologie.

  Hydraulische units

  Uitdaging

  Wuppermann streeft naar de continuïteit van hun productieproces en wil daarom enkele cruciale hydraulische units in de kelder beveiligen met een brandbestrijdingssysteem. Gezien de beperkte toegankelijkheid en de risico's van rook- en warmteontwikkeling tijdens een brand, zal de lokale brandweer deze locatie niet blussen.

  Aanpak

  Aanpak

  Na een grondige inventarisatie samen met Wuppermann is besloten om hogedruk watermist als blusmiddel te gebruiken. In de drie kelderruimtes met in totaal zes hydraulische units, zijn Fogtec hogedruk watermistinstallaties en blusstuurinstallaties geïnstalleerd. Voor de aansturing van deze installaties is gekozen voor automatische vlamdetectie, aangevuld met blusactiveerknoppen voor handmatige activatie. De volgende componenten zijn verdeeld over de drie ruimtes en zes bluszones geïnstalleerd:

  • 10 watercilinders
  • 3 Kentec blusstuurcentrales
  • 5 stikstof drijfgas cilinders
  • 12 vlammenmelders
  • 5 verdeelafsluiters
  • 6 blusactiveerknoppen
  • 24 hogedruk watermistnozzles
  • Optische en akoestische alarmgevers
  • RVS leidingwerk
  • Bekabeling

  Resultaat

  Resultaat01
  Resultaat02 v2
  Resultaat03
  Resultaat04
  Resultaat05
  Resultaat06
  Resultaat07