Saval
brandbeveiliging voor grotere tanks dan in de normen staat v2
CFI Rim Seal voor grote opslagtanks in Polen

CFI Rim Seal voor grote opslagtanks in Polen

PERN S.A. beheert het netwerk van pijpleidingen voor het transport van ruwe olie naar de voornaamste brandstofproducenten in Polen en Duitsland. PERN S.A. biedt tevens opslagfaciliteiten voor ruwe olie. Ze beschikken over drie tankparken met tankcapaciteiten variërend van 32.000 tot 100.000 m3. Voor de tanks met een capaciteit van 100.000 m3 hebben wij automatische detectie- en blusgassystemen geïnstalleerd: CFI Rim Seal Fire Protection.

Hoe beveilig je 100.000 m3 opslagtanks?

PERN S.A. heeft opslagtanks van diverse groottes. Vooral de grotere tanks, met een diameter van 80 meter en een opslagcapaciteit van 100.000 m3, vormen een uitdaging op het vlak van brandbeveiliging. De huidige brandbeveiligingsnormen voorzien richtlijnen tot een maximale diameter van 68 meter. Hierdoor kunnen de grote tanks niet worden gecertificeerd door de lokale bevoegde autoriteiten. Tevens moest rekening gehouden worden met de extreem lage wintertemperaturen van -20 graden Celsius. Het systeem moet altijd optimaal functioneren.

Als oplossing hebben we gekozen voor een automatisch detectie- en blusgassysteem, specifiek ontworpen en gecertificeerd voor dergelijke toepassingen: CFI Rim Seal Fire Protection. Het systeem beschikt over een VDS-certificering, waardoor de lokale bevoegde autoriteiten het systeem alsnog konden certificeren. In tegenstelling tot water of schuim, wordt CF3I-gas niet beïnvloed door de extreem lage temperaturen, wat het een geschikt blusmiddel maakt voor deze situatie. Het systeem is gekoppeld aan het Saval SK3000-brandmeldpaneel en verbonden met het besturings- en alarmsysteem (SCADA) van de klant.

cfi rim seal fire protection for large storage tanks in poland v2
Implementatie

Modulaire opbouw voor eenvoudige installatie

In samenwerking met onze Poolse partner Sensor ACM en de klant zijn specifieke overwegingen, zoals geschikte mondstukken voor lage temperaturen, geïntegreerd in het definitieve ontwerp en in onze fabriek geproduceerd. Dankzij de modulaire opbouw van de units was de installatie op de nieuwe tanks eenvoudig.

Resultaat

Optimaal beveiligde grote opslagtanks

De tanks van PERN S.A. zijn uitstekend beschermd tegen brand dankzij de geïnstalleerde CFI Rim Seal Fire Protection systemen. Branden worden binnen enkele seconden na ontstaan gedetecteerd en geblust. Bovendien heeft het systeem de goedkeuring van de lokale autoriteiten verkregen.