Saval
onderhoud brandblussers 5
Onderhoudslogboek

Onderhoudslogboek

Voor meer inzicht in je veiligheid breiden we ons onderhoudsrapport uit met een overzichtelijk logboek.

Onze servicetechnici bezoeken dagelijks vele panden voor het onderhoud aan de blusmiddelen en noodverlichting. Dit bezoek wordt afgesloten met een duidelijk onderhoudsrapport dat gratis toe wordt gestuurd. Deze rapportage kan zeer voordelig worden uitgebreid met een overzichtelijk logboek, voor meer inzicht in uw veiligheid.

beheer en onderhoud 10
Voordelen

Wat zijn de voordelen van een logboek?

  • U voldoet aan de eis van het Bouwbesluit 2012;
  • Inzicht in de onderhoudskosten;
  • Onderhoudslogboek kan worden gebruikt als ‘looplijst’;
  • Overzicht van al uw veiligheidsmiddelen;
  • Meerjarenbegroting
onderhoudslogboek 3 600x410
Aanvulling

Is het onderhoudsrapport onvoldoende?

Het onderhoudslogboek gaat verder dan het onderhoudsrapport. Desgewenst kan de Saval servicetechnicus tijdens het jaarlijks onderhoud aan uw blusmiddelen een logboek bijhouden. Dit logboek kunt u gebruiken om een goed inzicht te krijgen in uw blusmiddelenbestand en eventueel gebruiken voor een meerjarenbegroting (vraag in dat geval naar het nog completere begrotingslogboek). Tevens voldoet u daarmee meteen aan de eis van het Bouwbesluit 2012. In steeds meer steden wordt dit logboek door de brandweer gebruikt om te kijken of u aan uw verplichting hebt voldaan.

Hoe werkt het?

Als u gebruik maakt van onze logboek service, dan doorlopen we een paar stappen om tot een overzichtelijk resultaat te komen. In het eerste onderhoudsjaar brengt onze servicetechnicus een barcode sticker aan op de veiligheidsmiddelen. Uw veiligheidsmiddelen worden gescand door de PDA en krijgen in ons systeem een leeftijd en locatie toegewezen. Het onderhoudsjaar daarop kunnen we zeer snel zien wat er vorig jaar aan het apparaat is gedaan en of er bijvoorbeeld geen veiligheidsmiddelen ontbreken t.o.v. het jaar ervoor.

Kortom:

  • De servicetechnicus voert het onderhoud uit;
  • Hij registreert dit via zijn PDA;
  • Je onderhoudsgegevens worden digitaal naar Saval gestuurd;
  • Per email ontvang je het logboek.

Alle eenheden die onze servicetechnicus bij je onderhoudt, worden vermeld. Dus niet alleen brandblussers, brandslanghaspels en noodverlichting, maar ook blusdekens, AED’s, keerkleppen en oogspoelflessen.

KEURING AAN UW ONDERHOUDSLOGBOEK INPLANNEN?

Vul onderstaande gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Type onderhoud
Meerdere opties mogelijk
Hebben je veiligheidsmiddelen onderhoud en keuring nodig?
Maak een afspraak