Vakopleiding OnderhoudsDeskundige Blusmiddelen

Vakopleiding OnderhoudsDeskundige Blusmiddelen

Al sinds de start in de jaren '80 is Saval hét opleidingscentrum voor REOB gecertificeerde onderhoudstechniekers kleine blusmiddelen; voortaan ODB (OnderhoudsDeskundige Blusmiddelen) genaamd. Ook voor jou is de Saval-opleiding een verstandige keuze, want Saval bewijst al jarenlang de cursisten op de juiste manier klaar te stomen voor hun werk.

Tijdens de zeer praktisch ingerichte cursus in het opleidingscentrum in Breda maken de cursisten kennis met de blusmiddelen die zij in de praktijk ook tegen zullen komen. Niet alleen zijn de cursisten daarmee goed voorbereid op wat zij in hun dagelijkse werk aan zullen treffen, maar ook zijn ze klaar voor hun examen. In het verleden is gebleken dat investeren in een opleiding bij Saval een hoge kans van slagen met zich mee brengt!

Volledige REOB/ODB-opleiding

We bieden uiteraard de volledige REOB/ODB-opleiding aan, die zes dagen duurt. Na die zes dagen organiseren we bovendien zonder extra kosten een ‘opfrisdag’, die vlak voor het examen gegeven wordt. Op deze dag wordt de cursus nog even samengevat, kunnen vragen beantwoord worden en zijn de cursisten in staat voor de laatste maal voor het examen te oefenen.

REOB/ODB Herhalingscursus

De “Herhalingscursus onderhoudsdeskundige blusmiddelen” vormt in het opleidingstraject van servicetechniekers een belangrijk onderdeel. Deze cursus, die iedere servicetechnieker éénmaal per jaar moet volgen, garandeert dat ook ervaren ODB-techniekers op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Geen overbodige luxe, want er zijn geregeld belangrijke veranderingen in de brandbeveiliging.

Lesboek en examen

Op de eerste cursusdag ontvang je het ODB lesboek. De kosten zitten verwerkt in de cursusprijs. Dit lesboek is gemaakt op basis van de eind- en toetstermen van de ODB opleidingen en bevat naast veel informatie ook oefenopgaven per hoofdstuk en een aantal proefexamens ter voorbereiding op het examen. Dit examen wordt afgenomen door onafhankelijk examenbureau Certoplan.

Wanneer het examen met succes is afgerond, wordt na enkele weken het diploma Vakopleiding Onderhoudsdeskundige Blusmiddelen per post aan jou of je werkgever toegestuurd.

De examendata, welke op saval.be staan vermeld, worden vastgesteld in overleg met Certoplan.

Toelatingseisen

Er is geen vooropleiding vereist voor het volgen van de opleiding tot onderhoudsdeskundige blusmiddelen. Wel is enige affiniteit met techniek gewenst.

Aanmelden of andere opleidingen bekijken?

Bekijk agenda