Een state-of-the-art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 11

Een state-of-the-art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen

Interxion exploiteert meer dan 45 state-of-the-art datacenters in Europa. Het AMS8-datacenter biedt klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. AMS8 heeft een oppervlakte van 7.944 m2 en is gevestigd op het Schiphol-campus. Interxion voorziet een gecontroleerde omgeving met een ‘uptime’ van 99,999%, dit is mogelijk door verschillende beveiligingsvoorzieningen. Brandbeveiliging is een van de belangrijkste voorzieningen om dit te behalen.

Het resultaat

Het VESDA hooggevoelig aspiratiedetectie-systeem neemt monsters van de lucht om de aanwezigheid van rook te testen. Zelfs de kleinste smeulbrand wordt in een vroegtijdig stadium gedetecteerd. Het automatische SK Inerflex blusgassysteem zorgt voor de blussing van een brand. Het blusgas reduceert het zuurstofgehalte en heeft geen effect op de aanwezige servers, waardoor er geen nevenschade ontstaat. Het ontruimingssysteem wordt geactiveerd zodra er een brand is gedetecteerd en zorgt ervoor dat iedereen het pand snel en veilig kan verlaten.

We mogen het jaarlijks beheer en onderhoud uitvoeren aan de branddetectie, -blussystemen en -middelen. Dit is belangrijk om de brandveiligheid te kunnen garanderen en zeker te zijn van de werking van de systemen en middelen in geval van nood.

MEER WETEN OVER BRANDBEVEILIGINGSSYSTEMEN OP MAAT?

NEEM CONTACT OP