CO2 blusgasysteem

Distributiecentrum met opslag van gevaarlijke stoffen

Het nieuwe distributiecentrum van distributiecampus Smartlog Moerdijk 2 bestaat uit 17.651 m² opslagruimte, 1.310 m² mezzanine en 836 m² kantoor. Het distributiecentrum zal verschillende stoffen en producten opslaan met eigen brandrisico’s. Om deze te beperken is de opslagruimte voor gevaarlijke stoffen uitgerust met een automatisch CO2 blusgassysteem. Het gedeelte voor opslag van handelsgoederen is voorzien van een sprinklersysteem, verder heeft het pand een brandmeld- en ontruimingsinstallatie

Verloop van de proefblussing

Het CO2 blusgassysteem is automatisch geactiveerd met brandmatjes waarna er 30 seconden een elektronisch alarm hoorbaar was, gevolgd door een pneumatisch alarm van 30 seconden. Tijdens deze minuut werden de deuren van de PGS-15 opslagruimte gesloten. Na het elektrisch en pneumatisch alarm werd in twee minuten ruim 35.000 kg aan CO2 blusgas in de ruimte afgeblazen. Het CO2 blusgas is opgeslagen in een speciaal daarvoor bestemde lagedruk CO2 tank die achter het distributiecentrum staat. In het dak van het gebouw zitten een aantal over-/onderdrukluiken.

Bij de activering van het systeem werden de luiken direct geopend en kon de ontstane druk naar buiten worden afgevoerd.

Door het 100% correct functioneren van de CO2 blusgasinstallatie is het distributiecentrum nu officieel CCV Inspectie gecertificeerd en kon dan ook op tijd door de klant in gebruik genomen worden. Door de samenwerking met de opdrachtgever – DHG, BVI, brandweer, politie en haven Moerdijk hebben we de proefblussing succesvol kunnen uitvoeren.

meer weten over veeleisende projecten?

Neem contact met ons op