brandmeldsysteem

Brandveilig ontspannen door een nieuw brandmeldsysteem

Thermae 2000 is een uniek wellnessresort op de top van de Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Thermae 2000 biedt 60.000 m² aan faciliteiten, zoals binnen- en buitenbaden, sauna’s, stoombaden, schoonheidsbehandelingen, kuurprogramma’s en workshops. Direct naast het wellnessresort ligt het viersterren hotel met 60 kamers. Om brandveilig te kunnen ontspannen hebben wij het brandmeldsysteem vervangen in het hotel en wellness gedeelte.

Aanpak in twee fasen

De opdracht is uitgevoerd in twee fasen: eerst het hotel en daarna het wellness gedeelte. Door de hoogte en verschillende niveaus op dezelfde verdieping werden onze servicetechnici en projectleider op verschillende vlakken uitgedaagd om een passende werkwijze en oplossingen te bedenken.

In het hotel werd overdag het oude brandmeldsysteem vervangen; verdieping voor verdieping. Omdat de gasten brandveilig moesten kunnen overnachten, moest iedere avond op eis van de brandweer de oude dan wel het nieuwe systeem functioneren. Deze werden dan ook beiden in bedrijf gesteld totdat iedere verdieping beveiligd was met het nieuwe brandmeldsysteem.

Alle werkzaamheden in het wellness gedeelte zijn in de nachtelijke uren uitgevoerd om geen belemmering voor de bezoekers van Thermae 2000 te veroorzaken en de bedrijfsvoering niet te verstoren. Dezelfde werkwijze is gehanteerd als in het hotel; het oude en nieuwe systeem moesten functioneren, maar dan overdag. Dit vergde veel van de werkvoorbereiders en servicetechnici, een goede voorbereiding was noodzakelijk om vooral in de nachtelijke uren door te kunnen werken. De servicetechnici hebben zich uitermate flexibel opgesteld waardoor de ongebruikelijke werktijden aangehouden konden worden.

Wij maakten gebruik van

Meer weten over zulke complexe brandbeveiligingssystemen?

Lees meer