Tank terminal 2.0 session

Op 10 en 11 april bundelden de industrie deskundigen van SK’s Business Unit High Value Asset Protection de krachten om samen innovatieve brandbeveiligingsconcepten te ontwikkelen voor tank terminals.

Onze deskundigen uit Nederland (Saval), België (Somati Systems en Saval), Noorwegen (NOHA) en het Verenigd Koninkrijk (Knowsley SK) kwamen voor deze bijeenkomst samen. Dit team van deskundigen is verantwoordelijk voor het beveiligen van meer dan 350.000.000 m³ opslagfaciliteiten van olie en chemische stoffen in de EMEA-regio.

Het doel van deze dag was verbetering van onze huidige en nieuwe systemen, onze producten en oplossingen om:

  • de totale exploitatiekosten van klanten te verminderen;
  • de tijd dat een installatie niet beschikbaar is door onderhoud te verlagen;
  • het milieubewustzijn te vergroten.

Onderwerpen van deze bijeenkomst waren nieuwe trends, (milieu)regelgeving, milieubewustzijn, gebruikersgerichtheid en internet der dingen.

De resultaten van de dag zijn veelbelovend. Er zijn veel nieuwe ideeën voor systemen, producten en oplossingen ontstaan. Een plan voor de verdere ontwikkeling van deze ideeën en de implementatie voor het komende jaar is reeds in de maak.

We investeren graag in gemotiveerde mensen die een passie hebben voor het vak en stellen hen in staat om samen te werken met andere deskundigen en ideeën te delen. Het is niet alleen belonend, maar ook de manier waarop nieuwe ideeën ontstaan!

Geschreven door Fulco de Vries
Director business unit high value asset protection