Het nieuwe elektronische schuimmengsysteem: FoamTronic®

Kostenbesparing voor de klant en milieubescherming waren voor ons de drive voor de ontwikkeling van het nieuwe schuimmengsysteem: FoamTronic. FoamTronic is een elektronisch schuimmengsysteem dat blusschuimconcentraat en water t.b.v. blusschuimsystemen nauwkeurig mengt. 

De grote nauwkeurigheid van het bijmengpercentage is kenmerkend voor het systeem en het debiet varieert van 150 liter per minuut tot 450.000 liter per minuut. Een groot voordeel van FoamTronic is dat de  prestaties van het blusschuimsysteem kunnen worden getest zonder blusschuimconcentraat en water met elkaar te vermengen. Er wordt geen afvalwater geproduceerd waardoor het milieu niet onnodig wordt belast. Daarnaast wordt onnodig verbruik van blusschuimconcentraat voorkomen en op deze manier kosten bespaart.

Zelfdiagnose en datalogging
Het besturingssysteem, dat speciaal voor FoamTronic is ontwikkeld, registreert alle waarden, testen en meldingen. Elk onderdeel van de FoamTronic zendt signalen naar het besturingssysteem en voert zelfdiagnoses uit. Van verschillende kleppen wordt de werking automatisch getest en het resultaat doorgestuurd naar het besturingssysteem. Deze gegevens zijn te volgen en terug te kijken via een gebruikersvriendelijke interface.

Toepassing
De FoamTronic-kast is ontworpen voor de meest veeleisende omgevingen en weersomstandigheden. De kast is gemaakt van roestvrij staal en gepoedercoat om maximale corrosiebescherming te garanderen. Er zijn extra opties beschikbaar zoals kastverwarming en isolatie.

Het is mogelijk om de FoamTronic te integreren in nieuwe en bestaande blusschuimsystemen.

Meer informatie over de FoamTronic® vind je hier. 

Geschreven door Tom Weyns
Manager systems oil & gas benelux