Fire Safety Truck voor Oscare vzw

Streven naar minder brandwonden en meer brandveiligheid is één van de doelen waar Oscare, samen met vele vrijwilligers, zich dagelijks voor inzetten. Aan de hand van preventielessen op scholen, infosessies in steden, gemeenten, verenigingen en bedrijven, infostanden op evenementen, opendeurdagen van Hulpverleningszones en beurzen,… met een jaarlijks bereik van meer dan 400.000 mensen.

Jaarlijks zijn er in België meer dan 20.000 woningbranden die heel wat slachtoffers eisen. Naast het vermijden van brandrisico’s in en om de woning is het belangrijk om te investeren in voldoende rookmelders. Veel te weinig mensen weten dat als er ’s nachts brand uitbreekt, je heel weinig kans hebt om tijdig wakker te worden. Als je slaapt, ruik je immers niets. De rook van een brand verspreidt zich zeer snel en is verstikkend.

Saval NV is trots samen met andere partners zoals AXA Belgium, PreBeCo, Garage Willems en FirSaCo de middelen heeft kunnen leveren om Oscare de strijd tegen brandwonden en woningbranden verder voort te zetten met dit nieuwe preventievoertuig. De ‘Fire Safety Truck’ zorgt, door het combineren van 2D en 3D materiaal, interactie met de deelnemers. Het gevoel van een met rook gevulde ruimte komt hier ook aan bod en zorgt toch steeds weer voor een “WOW,OEI, AMAI, …” effect.

Wens jij de Fire Safety Truck te boeken of wil je meer informatie? Stuur je mailtje naar info@leefbrandveilig.be.

Geschreven door Philip Scheyltjens
Site manager saval n.v.