• Nieuws
  • Kennisdeling
  • Brandveiligheid
  • Brandblusapparatuur

Inzet Rescue Car bij TT-Circuit

  • 20 juni 2019

Op de Supercar Sunday op 9 juni vond een ongeluk plaatst met een Donkervoort D8 GTO. Gelukkig kon mede door inzet van de Rescue Car de brand, ten gevolge van het ongeluk, snel worden geblust.

inzet rescue car bij tt circuit 600x410

Enige tijd geleden hebben wij een case gepresenteerd over de Rescue Cars van het TT-Circuit te Assen. 4 van deze reddingsvoertuigen staan tijdens races paraat om in te grijpen bij incidenten op het circuit. Saval heeft in samenwerking met Ziegler brandweertechniek uit Winschoten deze Rescue Cars gerealiseerd.

Op 9 juni 2019 vond op het circuit in Assen te Super Car Sunday plaats. Dit evenement trekt jaarlijks een geweldige hoeveelheid supercars en hypercars, voor jong en oud, naar het circuit. Tijdens dit evenement mogen autobezitters ook gebruik maken van het circuit. Een groepje Donkervoorts maakten van deze gelegenheid gebruik, maar voor één van hen eindigde Supercar Sunday rampzalig. Bij het uitkomen van de Geert Timmer bocht verloor de bestuurder van de rode Donkervoort D8 GTO de achterkant en knalde linksaf in de bandenstapel. Vlak hierna vloog de auto in brand. Mede door inzet van de Rescue Car kon de brand snel geblust worden.

Gelukkig heeft de bestuurder geen ernstige verwondingen opgelopen.

De orginele video van youtube kanaal Gumbal is hier te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=w2FDuWucfos

Deel dit artikel