Saval
  • Nieuws
  • Brandblusser
  • Watermist

Introductie watermist blusser

  • 11 juni 2019
  • Mohamed Moudrous

Voor situaties waar nevenschade door blussing absoluut vermeden moet worden bieden wij nu de WMC watermist blusser aan. Uitermate geschikt voor locaties met kost- en kwetsbare middelen.

introductie watermist blusser 3

Bij de selectie van draagbare blustoestellen is niet alleen het blusvermogen van belang, maar ook de nevenschade die de gekozen blusstof met zich meebrengt. Zelfs de meest milieuvriendelijke schuimblusser laat iets van residu achter en CO2 is wel schoon maar heeft een zeer laag blusvermogen.

De nieuwe WMC watermist blusser van Saval combineert de kwaliteiten van puur water: een goed blusvermogen en extreem geringe nevenschade.

Hoe werkt watermist?

Watermist is een fijne nevel van zeer kleine waterdruppels (10-100um). In de omgeving van de vlammen verdampt het water direct, waarbij de waterdamp ruim 1600 keer het oorspronkelijke volume inneemt. Hierdoor wordt de zuurstof uit de brand verdrongen en stopt de verbrandingsreactie. Door de kleine druppels wordt het koelend vermogen van water optimaal benut en zal ook geen herontsteking plaatsvinden.

De fijne nevel is niet schadelijk voor mensen, dieren en kwetsbare materialen en is niet geleidend. Daarmee kunnen watermist blussers veilig voor het blussen van branden in elektrische apparatuur worden gebruikt.

Toepassingen

De Saval WMC watermist brandblusser is uitermate geschikt voor situaties waar de verwachte brandomvang beperkt is maar waar nevenschade absoluut vermeden moet worden. Denk hierbij aan musea, archieven, cleanrooms, laboratoria, zorginstellingen, technische ruimten enz. Bovendien is watermist ook geschikt voor het blussen van kleine frituurbranden (brandklasse F).

De Saval WMC watermist blussers zijn onderscheiden met het Nederlandse Rijkstypekeur en de Europese CE markering.

Voor meer informatie verwijs ik je door naar de productpagina.

Deel dit artikel