• Nieuws
  • Onderhoud

Continue optimalisatie van onze buitendienst en servicebezoeken

  • 12 mei 2022

Met zo'n 120 monteurs en meer dan 50.000 klanten in zowel Nederland als Vlaanderen zijn wij altijd bezig om onze algehele dienstverlening en effectiviteit te verbeteren.

Continue optimalisatie

Met zo'n 120 monteurs en meer dan 50.000 klanten in zowel Nederland als Vlaanderen zijn wij altijd bezig om onze algehele dienstverlening en efficiëntie te verbeteren. Welke diensten en middelen wij hiervoor de afgelopen jaren hebben ingezet lees je in dit bericht.

Nachtbevoorrading aan huis

Al onze servicemonteurs beginnen hun werkdag vanuit huis. Buiten het feit dat dit enorme tijdswinst en CO2 reductie tot resultaat heeft gaat dit ook ten goede van de algehele efficiëntie van onze monteurs; zij kunnen direct aan de slag bij onze klanten. Om iedere ochtend met de juiste blussers, brandslanghaspels en reserveonderdelen op weg te kunnen, wordt de servicebus iedere nacht bevoorraad door onze logistieke partner SLS Benelux. Deze voorraden worden iedere voorgaande werkdag opgehaald bij ons magazijn in Breda, aan de hand van de bestellijsten die digitaal worden doorgeven door de PDA's van onze monteurs.

Gedigitaliseerde planning en hulpmiddelen

Nog geen 10 jaar geleden planden onze servicetechnici hun eigen werkzaamheden in op basis van de inspectierapporten die ze elke drie weken kregen toegestuurd. Deze werkwijze heeft een tijd goed gefunctioneerd. Maar door de snelle groei van het bedrijf en de daaropvolgende werving van een groot aantal nieuwe monteurs, werd het steeds moeilijker voor de buitendienstmedewerkers om hun dag in te plannen.

Ook waren we erg afhankelijk van de kennis van de monteur over onze klanten, waardoor niet altijd alle informatie voorhanden was op ons hoofdkantoor. Dit foutgevoelige en inefficiënte proces is in de loop der jaren vervangen door een digitale planning en PDA's. Dankzij ORTEC Service Planning en Sigmax is het planningsproces van Saval veel nauwkeuriger geworden. Technici, planners en meewerkend voormannen hebben meer overzicht in de verschillende werkprocessen.

Door deze werkwijze leggen we veel meer informatie vast over onder andere aanwezige objecten en openingstijden bij onze klanten. Hierdoor is het mogelijk onze klanten van betere planvoorstellen en rapportages te voorzien.

Voordelen van digitalisering:

  • Zeer nauwkeurige planning;
  • Geautomatiseerde bevoorrading;
  • Meer overzicht op werkprocessen;
  • Grotere werknemerstevredenheid;
  • Verbeterde klantenservice;
  • Rapportagemogelijkheden zoals MJOB’s (Meer Jaren OnderhoudsBegroting);
  • Snellere responstijden bij storingen.
Project “First Time Right”

Om het aantal ongewenste of onaangekondigde servicebezoeken bij onze klanten sterk te verminderen is er een projectgroep opgezet binnen Saval die dit aanpakt. Gezien de huidige situatie met de onverwachte Corona pandemie nog belangrijker, omdat onze klanten zeker nu willen dat een bezoek in één keer kan worden afgerond met zo weinig mogelijk verstoringen op de werkvloer.

Met behulp van duidelijkere berichtgeving en telefonische bevestiging is het aantal ongewenste bezoeken drastisch gedaald. Resultaat: Meer tevreden klanten én minder capaciteitsverlies in onze servicedienstverlening.

Deel dit artikel