Saval
Wila Buitenaanzicht01
Uitbreiding brand- en vluchtbeveiliging nieuwe productielocatie Wila

Uitbreiding brand- en vluchtbeveiliging nieuwe productielocatie Wila

Wila B.V., uit het Gelderse Lochem, ontwikkelt en produceert high-end klemsystemen en gereedschappen. Wij zijn ingeschakeld om een nieuwe productielocatie te beveiligen met brandblussers en systemen.

Wila B.V. uit Lochem, een vooraanstaand producent van klemsystemen en gereedschappen voor de metaalverwerkende industrie, heeft voor haar nieuwe productielocatie 'De Tool' geïnvesteerd in geavanceerde brandbeveiligingssystemen. De focus lag op het vinden van de juiste balans tussen het dekken van brandrisico’s en het voldoen aan de gestelde eisen van de gemeente en brandweer, binnen het beschikbare budget.

Uitdaging: Strikte Brandveiligheidseisen

De nieuwe productielocatie stelde voor uitdagingen wat betreft de brandveiligheid, gezien de waarde van het productiemateriaal zoals robots en CNC machines. De benadering vereiste een gedetailleerde projectering en het zorgvuldig selecteren van geschikte blusstoffen.

Wila Buitenaanzicht03
Wila Producten01
Wila Bioclass productie08
Wila Productie overzicht03
Wila Bioclass productie06
Wila Productie overzicht01
Wila lasergraveren02
  Aanpak

  Gedegen projectering en selectie van blusmiddelen

  Na een grondige projectering volgens NEN 4001 is geadviseerd om draagbare brandblussers bij te plaatsen.  Bioclass HR+ schuimblussers werden gekozen voor basisbeveiliging, terwijl CO2 blussers specifiek geplaatst werden bij elektrische apparatuur of schakelkasten. Ontruimingsplattegronden volgens NEN 1414 werden ingetekend om efficiënte vluchtroutes en veiligheidsmiddelen duidelijk weer te geven.

   

  Wila Bioclass productie01
  Wila Bioclass productie02
  Wila expeditie
  Wila Bioclass productie07
  Wila entree
  Wila Bioclass productie05
   Ontruimingsplattegrond

   Ontruimingsplattegronden conform NEN 1414

   In totaal zijn 15 ontruimingsplattegronden ingetekend voor Wila, 12 plattegronden voor op de productievloer en 3 voor in de kantooromgevingen. Deze plattegronden zijn gemaakt conform de NEN 1414 en naast de meest efficiënte vluchtroutes worden ook aanwezige veiligheidsmiddelen, zoals blussers, haspels en ARBO materialen aangegeven.

   Bescherming van data

   Belangrijk in de hedendaagse digitale wereld, werden de serverruimte en individuele patchkasten voorzien van Cesaflex DHP blussystemen, zodat beginnende branden automatisch en efficiënt worden geblust.

   Wila InstallatieCesaflex02
   Wila InstallatieCesaflex01
   Wila Cesaflex drukmeter
   Wila Cesaflex serverruimte
    Resultaat

    Optimale Brandveiligheid en Duidelijke Vluchtroutes

    De nieuwe productielocatie van Wila is nu optimaal beveiligd tegen brand, met voldoende draagbare brandblussers en duidelijk aangegeven ontruimingsroutes. De serverruimte en patchkasten zijn extra beveiligd met automatische blussystemen, wat zorgt voor een snelle interventie bij brand.

    Bovendien zorgt een meerjarige overeenkomst met Saval voor consistent onderhoud van de brandblussers, brandslanghaspels, blussystemen en noodverlichting. Dit verzekert dat alle veiligheidsmiddelen jaarlijks worden gecontroleerd en optimaal functioneren.

    Wila Buitenaanzicht04