Saval
totale brandbeveiliging pfas vrij gemaakt bij verpakkingsproducent 2
Totale brandbeveiliging PFAS-vrij gemaakt bij Amcor Flexibles Zutphen

Totale brandbeveiliging PFAS-vrij gemaakt bij Amcor Flexibles Zutphen

Amcor Flexibles Zutphen B.V., gevestigd sinds 1951 in Zutphen, Gelderland, is een gespecialiseerde verpakkingsproducent in flexibele aluminium verpakkingen en deksels voor de voedings-, koffie- en farmaceutische sector. Als onderdeel van Amcor, een wereldleider in verpakkingen, is Amcor Flexibles Zutphen betrokken bij het verminderen van de ecologische voetafdruk door duurzame productieprocessen.

Amcor bord
Amcor luchtfoto
totale brandbeveiliging pfas vrij gemaakt bij amcor flexibles 3
Magazijn
Productielijn
Recycling
Eindproducten
Veiligheidsmuur
  Uitdaging

  Verduurzaming en reductie van milieu-impact

  Amcor zet zich in voor de duurzaamheid van haar producten en het productieproces, met als doel om tegen 2025 het gehele productaanbod recyclebaar te maken. Het volledige productportfolio is voor 83% recyclebaar en er wordt dagelijks veel energie gestoken in de ontwikkeling van schonere eindproducten.

  Wij zijn trots dat wij Amcor Flexibles in Nederland al meer dan 20 jaar onze klant mogen noemen. Door de jaren heen leveren en onderhouden wij voor Amcor Flexibles in Zutphen de noodverlichting, brandblussers en brandslanghaspels. In lijn met het streven naar duurzaamheid en anticiperend op het aanstaande Europese PFAS verbod, heeft Amcor besloten om alle draagbare brandblussers te vervangen door PFAS-vrije varianten.

  Omdat wij al sinds 2019 een uitstekende fluorvrije schuimblusser leveren, hebben wij een aanbod gedaan om de 50 schuimblussers binnen het pand te vervangen. Dit doen we tijdens het jaarlijks onderhoud van de overige veiligheidsmiddelen, zoals de brandslanghaspels en noodverlichtingsarmaturen.

  Vervangen blussers
  Aanpak

  Vervanging van blusmiddelen

  In plaats van een gefaseerde aanpak, zijn alle 50 blussers in één keer vervangen. Tijdens het jaarlijkse onderhoud van de noodverlichtingsarmaturen en brandslanghaspels, zijn alle fluorhoudende blussers vervangen door onze F3 fluorvrije schuimblussers. Dit efficiënte proces, voltooid binnen vier dagen, maakt gebruik van zowel de 2 als 6 liter schuimblussers binnen Amcor Flexibles.

  Het resultaat

  Klaar voor de toekomst met duurzame brandblussers

  In de eerste week van december 2022 hebben wij bij Amcor Flexibles Zutphen het onderhoud en de vervanging afgerond. Alle PFAS-houdende blussers zijn vervangen door fluorvrije varianten, waarmee Amcor klaar is voor een duurzame toekomst. Deze blussers, met een uitstekende blusrating op zowel A (vaste stof) als B (vloeistof) branden, bieden een levensduur van minstens 20 jaar. Daarnaast zijn 180 noodverlichtingsarmaturen en 20 brandslanghaspels in het pand onderhouden.

  total fire protection made pfas free for amcor flexibles 3
  totale brandbeveiliging pfas vrij gemaakt bij amcor flexibles 2
  totale brandbeveiliging pfas vrij gemaakt bij amcor flexibles zutphen 3 v3
  totale brandbeveiliging pfas vrij gemaakt bij amcor flexibles zutphen v2
  totale brandbeveiliging pfas vrij gemaakt bij amcor flexibles v2
  totale brandbeveiliging pfas vrij gemaakt bij verpakkingsproducent 10 v3