Saval
Saipem 1920x1080
Brandveilig houden van een olie transport systeem

Brandveilig houden van een olie transport systeem

Kuwait Oil Company's verantwoordelijkheden zijn de exploratie, boring en productie van olie en gas in de staat Koeweit.

Kuwait Oil Company (KOC) speelt een centrale rol in de exploratie, boring en productie van olie en gas in Koeweit. Naast deze kernactiviteiten is KOC ook betrokken bij de opslag van ruwe olie en de levering ervan aan tankers voor export. Onze opdrachtgever, SAIPEM Korea, was op zoek naar een innovatief bedrijf om de brandveiligheid te garanderen voor een nieuw booster station op de terreinen van KOC.

Uitdaging

Vakkundige brandbeveiliger

De specifieke vraag van SAIPEM Korea was om de brandveiligheid voor een nieuw booster station van KOC te waarborgen. Een booster station is een essentiële installatie die de druk verhoogt om olie efficiënt door pijpleidingen te transporteren.

Saipem uitdaging 600x410
Oplossing

Blustoestellen met Monnex-bluspoeder

Onze benadering was om innovatie toe te voegen aan een bewezen product. We hebben meer dan 1.000 industriële blustoestellen geleverd en geïnstalleerd, waaronder Monnex-blussers, en ook 80 Monnex-bluswagens. Blustoestellen met Monnex bluspoeder bieden een groter blusvermogen, vooral effectief voor het blussen van vloeistoffen en gassen. Gezien de hoge temperaturen in Koeweit, die in de zomer boven de 50 graden kunnen uitkomen, zijn de blustoestellen voor dit project uitgerust met zonneschermen om oververhitting en druktoename te voorkomen.

Saipem resultaat 600x410
Resultaat

Vertrouwen en veiligheid

Dit project bevestigt het vertrouwen van zowel Kuwait National Petroleum Company (KNPC) als KOC in onze expertise. Wij leveren brandveiligheidsoplossingen die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende en veeleisende omstandigheden, zoals de extreme hitte in Koeweit.