Saval
GreenTeamTwente header
Reflex automatisch blussysteem voor 3D printer

Reflex automatisch blussysteem voor 3D printer

Green Team Twente is een studententeam van de Universiteit van Twente, gespecialiseerd in duurzame mobiliteit. Zij ontwerpen, bouwen en racen één van de zuinigste waterstofauto’s ter wereld.

Green Team Twente, een ambitieus studententeam van de Universiteit van Twente, zet zich in voor duurzame mobiliteit. Zij combineren innovatie met duurzaamheid door één van de zuinigste waterstofauto's ter wereld te ontwerpen, bouwen en ermee te racen. Hun missie is om de efficiëntie van waterstofauto's te demonstreren door deel te nemen aan de Shell Eco-Marathon 2019 in Londen, een prestigieuze internationale studentenwedstrijd.

Greenteam19
Aurora1 side driving
GreenTeamTwente race
Aurora1 side photoshoot

  Green Team Twente

  Green Team Twente is een internationaal en multidisciplinair team van de Universiteit Twente, bestaande uit 21 toegewijde studenten. De leden van Green Team Twente zijn verdeeld over verschillende subteams: Management, Communicatie en de technische teams, namelijk Mechanisch, Strategie, Elektrisch en Waterstof. Green Team Twente zal strijden tegen de 200 beste studententeams uit Europa voor de titel van zuinigste auto. Elk team moet het parcours afleggen binnen een bepaalde tijd, waarna het brandstof verbruik wordt gemeten. Green Team Twente draait al vele jaren mee in de top, en ook dit jaar streven ze er naar om de overwinningen in 2012 en 2017 te evenaren.

  Duurzame missie

  Green Team Twente is een pionier op het gebied van duurzame mobiliteit. Zij ontwerpen, bouwen en racen met één van de zuinigste waterstof auto’s van de wereld. Het studententeam gelooft in waterstof als antwoord op de groeiende vraag naar nieuwe brandstoffen. Geen broeikasgassen, enkel waterdamp als uitlaat, snel tanken en veilige opslag: waterstof heeft het allemaal! Als één van de technische studententeams in de top van de wereld verleggen zij de grenzen van de waterstof mobiliteit.

  3D printer
  Uitdaging

  Reflex Blussysteem voor Maximale Veiligheid

  Voor de beveiliging van de 3D-printer heeft ons team een 1 kilogram Reflex blussysteem geïnstalleerd, gevuld met Novec 1230 blusgas. Deze oplossing biedt een bluscapaciteit van 1,7 m³ en is uitgerust met een drukschakelaar die de 3D-printer automatisch uitschakelt in geval van brand, om verdere schade en risico's te minimaliseren.

  Veel voorkomende oorzaken van brand bij 3D printers

  + Voeding van lage kwaliteit;
  + Kortsluiting op het moederbord;
  + Oververhitting van het verwarmingselement;
  + Slecht gefixeerde thermistor;
  + Gebruik van lage kwaliteit of te dunne kabels

  Brand in printer
  Resultaat

  Veilige en Betrouwbare Brandbescherming

  Dankzij het Reflex blussysteem kunnen de studenten van Green Team Twente hun innovatieve werkzaamheden voortzetten met de geruststelling dat hun apparatuur optimaal beschermd is tegen brand. Zo blijft de focus op het ontwikkelen van duurzame mobiliteitsoplossingen, terwijl de veiligheid van hun apparatuur gewaarborgd blijft.

  Resultaat

  Reflex kop
  P1030307
  P1030303
  P1030305