Saval
Ceva buiten01
Ontruimingsplattegronden voor groot logistiek centrum Heerlen

Ontruimingsplattegronden voor groot logistiek centrum Heerlen

Voor een vooraanstaand internationaal logistiek dienstverlener zijn wij ingeschakeld om de ontruimingsplattegronden te ontwikkelen. Ontdek hoe wij dit project hebben aangepakt!

Uitdaging

Vanwege juridische redenen kunnen wij de namen van de betrokken partijen niet publiceren.

In Heerlen bevindt zich een prominent internationaal logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in complexe supply chain oplossingen voor middelgrote tot grote bedrijven op nationale en internationale schaal. Specifiek in Heerlen, verzorgt dit centrum de distributie van medische hulpmiddelen voor 15.000 ziekenhuizen verspreid over Europa. Het distributiecentrum, met meer dan 100.000 vierkante meter vloeroppervlak, is een dynamische omgeving waar dagelijks meer dan 500 medewerkers van diverse nationaliteiten werken.

Belangrijk is dat in geval van een bedrijfsongeval of incident, iedereen helder geïnformeerd wordt over de te volgen procedures en verzamelplaatsen. De ontruimingsplattegronden spelen hierin een cruciale rol; ze dienen als leidraad voor een snelle en veilige evacuatie van het gebouw en tonen de locaties van beschikbare veiligheidsmiddelen.

In het kader van de brand- en vluchtveiligheid dienen deze ontruimingsplattegronden op A3 formaat in elk type gebouw, met een ontruimingsinstallatie, aanwezig te zijn. Saval is door dit bedrijf ingeschakeld om de ontruimingsplattegronden in het complex te verzorgen.

  Schermafbeelding 2024 01 29 153130
  Aanpak

  Inventarisatie en projectering

  Na een zorgvuldige rondgang en inventarisatie door onze adviseur, is het plan opgesteld voor het ontwikkelen van 90 ontruimingsplattegronden. Rekening houdend met de diversiteit aan nationaliteiten binnen het personeel, worden de plattegronden tweetalig (Nederlands en Engels) opgesteld. In overeenstemming met de NEN 1414 en NEN-EN-ISO 7010 normen, worden de plattegronden vakkundig getekend. Ze bevatten duidelijke vluchtroutes, plaatsbepaling, en aanduidingen van aanwezige veiligheidsmiddelen zoals blusmiddelen, brandslanghaspels, brandmelders en EHBO-materialen.

  Resultaat

  evacuation plans for large logistics centre in heerlen v2
  ontruimingsplattegronden voor groot logistiek centrum 10 v2
  ontruimingsplattegronden voor groot logistiek centrum 11 v2
  ontruimingsplattegronden voor groot logistiek centrum 12 v2