Saval
De tamboer result1
Noodverlichting voor theater in zwarte uitvoering

Noodverlichting voor theater in zwarte uitvoering

Noodverlichting in grote zalen is essentieel om in het geval van nood de dichtstbijzijnde uitgang te vinden. Wel is het belangrijk dat de verlichting zelf niet afleidt bij een voorstelling.

In grote zalen zoals theaters is noodverlichting van cruciaal belang om in geval van nood snel de dichtstbijzijnde uitgang of vluchtroute te kunnen lokaliseren. Het is echter essentieel dat de noodverlichting zelf niet afleidt tijdens voorstellingen. Voor dit doeleinde hebben wij een stijlvol zwart blockframe met zwarte behuizing ontwikkeld voor onze Eskaled LED noodverlichtingsarmaturen, zodat deze duidelijk maar niet storend zijn.

Buitenaanzicht
De Tamboer zaaloverzicht
De Tamboer zaaloverzicht zij
De Tamboer zaaloverzicht vanafpodium
  Uitdaging

  Het balanceren tussen veiligheid en esthetiek

  De Tamboer in Hoogeveen, een cultureel centrum met twee zalen, verwelkomt jaarlijks tienduizenden bezoekers. De beleving van de bezoekers staat hier hoog in het vaandel. Om aan de hoogstaande verwachtingen van het publiek te voldoen zonder in te boeten op vluchtveiligheid, werd Saval gevraagd een passende oplossing te bieden.

  Aanpak

  Eskaled armaturen in stijlvol zwart

  Specifiek voor de unieke eisen van bioscopen en theaters hebben wij de Eskaled LED noodverlichting in een zwarte uitvoering ontwikkeld. Deze armaturen zorgen niet alleen voor een significante energiebesparing en betrouwbaarheid, maar bieden ook in het geval van stroomuitval nog minstens 60 minuten verlichting aan bezoekers om een veilige vluchtroute te vinden.

  Eskaled zwart
  Resultaat

  Verfijnde veiligheid en esthetiek

  De subtiele zwarte verlichting is niet alleen duidelijker zichtbaar in donkere ruimtes, maar voegt ook een esthetische waarde toe zonder strooilicht. Met deze armaturen voldoet De Tamboer aan alle veiligheidsnormen zoals het Bouwbesluit, de NEN-EN 1838 en de NEN 3011, terwijl de artistieke integriteit van de zaal behouden blijft. Zo verenigt De Tamboer veiligheid met esthetiek.

  De tamboer result1
  De tamboer result4
  De tamboer result2
  De tamboer result3

   "De vorige LED noodverlichting zorgde voor afleiding tijdens voorstellingen en dat kan niet de bedoeling zijn. Van de nieuwe zwarte noodverlichtingsarmaturen zijn de zijkanten helemaal afgedekt wat voor een aanzienlijke vermindering van strooilicht zorgt."

   Femke de Vos, Gebouwbeheer / Veiligheid / P&O, De Tamboer