Saval
Magazijn2 MAK
Noodverlichting in logistieke omgeving

Noodverlichting in logistieke omgeving

Logistieke omgevingen met hoge plafonds en weinig daglicht stellen zeer hoge eisen aan licht en noodverlichting. Voor MAK aandrijvingen hebben wij nieuwe ESKALED armaturen mogen leveren.

Uitdaging

Verouderde verlichting

In logistieke omgevingen, zoals bij MAK Aandrijvingen in Lelystad, zijn de eisen voor licht en noodverlichting vanwege hoge plafonds en beperkt daglicht uiterst belangrijk. Voor dit bedrijf, een gerenommeerde leverancier van aandrijftechniek sinds 1926, hebben wij onze nieuwste ESKALED armaturen geleverd.

Tijdens een inspectie bleek dat veel van de bestaande verlichtingsarmaturen hun maximale levensduur hadden bereikt. Voor MAK Aandrijvingen, met een uitgebreid assortiment aan aandrijfcomponenten en moderne assemblagefaciliteiten, is het cruciaal dat het logistieke proces en de interne veiligheid geoptimaliseerd worden. Hierop hebben zij Saval benaderd voor een duurzame en effectieve oplossing.

Mak buitenzijde
Mak buitenzijde2
MAK aanhetwerk
Mak Eskaled magazijn2
Magazijn MAK
Strato magazijnstellingen
  Strato monteursaanhetwerk
  Aanpak

  Functionele en duurzame verlichting

  De uitdaging was het creëren van een functionele en duurzame noodverlichtingsoplossing, geschikt voor de hoge plafonds en weinig daglicht in de logistieke omgeving van MAK. De focus lag op het waarborgen van veilige en hygiënische productieprocessen, evenals de bescherming van werknemers en goederen.

  Resultaat

  Veilige en efficiënte vluchtrouteaanduiding

  Aan de hand van een gedetailleerd verlichtingsplan zijn de vluchtroutes in kaart gebracht. We hebben 20 Eskaled LED armaturen geïnstalleerd voor de vluchtrouteaanduiding. Daarnaast is een groot deel van de bestaande TL omgevingsverlichting vervangen door 22 Eskaled Strato LED armaturen. Deze armaturen bieden bij stroomuitval minimaal één uur verlichting om de aanwezigen veilig naar de dichtstbijzijnde vluchtroute te leiden.

  Eskaled detail
  Mak Eskaled magazijn
  Strato2 MAK
  Strato MAK
  Mak Eskaled magazijn3
  Mak Eskaled magazijn4
  Mak Eskaled magazijn5