Saval
Zware brandveiligheidseisen door aanrijtijd brandweer 1920x1080
Zware brandveiligheidseisen Kinepolis Breda door aanrijtijd brandweer

Zware brandveiligheidseisen Kinepolis Breda door aanrijtijd brandweer

De gloednieuwe bioscoop Kinepolis in Breda heeft een oppervlakte van 7.000 m2 met 10 bioscoopzalen en totaal 1.700 zitplaatsen.

Kinepolis Breda, een moderne bioscoop met een oppervlakte van 7.000 m², 10 zalen en in totaal 1.700 zitplaatsen, biedt haar bezoekers een ultieme filmervaring. Het streven naar deze topervaring gaat hand in hand met het garanderen van de veiligheid van de bezoekers, een aspect waarbij Bouwbedrijf Vrolijk ons inschakelde.

Case Kinepolis Zware brandveiligheidseisen door aanrijtijd brandweer uitdaging 600x410
Uitdaging

Voldoen aan strenge brandveiligheidseisen

De gemeente Breda stelde strikte brandveiligheidseisen, vooral gezien het aantal bezoekers en de aanrijtijd van de brandweer. Een bijkomende complicatie was de capaciteit van de beschikbare reinwaterkelder, die ontoereikend was.

Case Kinepolis Zware brandveiligheidseisen door aanrijtijd brandweer aanpak 600x410
Aanpak

Samenwerking en innovatieve oplossingen

In nauwe samenwerking met de brandweer en de gemeente Breda werden alle brandveiligheidsoplossingen uitgebreid besproken. Dankzij Fire Safety Engineering konden we een combinatie van maatregelen ontwikkelen die niet alleen aan de strenge eisen voldeden, maar ook significante financiële besparingen opleverden.

Case Kinepolis Zware brandveiligheidseisen door aanrijtijd brandweer resultaat 600x410
Resultaat

Geavanceerde automatische brandveiligheidssystemen

Kinepolis Breda is uitgerust met state-of-the-art automatische brandveiligheidssystemen, waaronder een sprinklersysteem, brandmeldsysteem en ontruimingsinstallatie. Door het toepassen van een alternatieve, gelijkwaardige norm hebben we de uitdaging met betrekking tot de beschikbare watercapaciteit succesvol aangepakt. Het geïnstalleerde sprinklersysteem is FM Approved, wat de betrouwbaarheid en kwaliteit van het systeem garandeert.