Saval
Case AMS8 header 1920x1080 2
Een state-of-the-art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen

Een state-of-the-art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen

Interxion exploiteert meer dan 45 state-of-the-art datacenters in Europa. Het AMS8-datacenter biedt klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties.

Interxion, een toonaangevende aanbieder van datacenterdiensten in Europa, exploiteert meer dan 45 ultramoderne datacenters. Het AMS8-datacenter, gesitueerd op de Schiphol-campus en met een oppervlakte van 7.944 m2, biedt klanten maximale zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Een van de cruciale aspecten om een 'uptime' van 99,999% te garanderen, is de geavanceerde brandbeveiliging.

SK Saval 181017 4355 b
Uitdaging

Hoogwaardige Beschikbaarheid Waarborgen

In een datacenter, waar de beschikbaarheid van kritieke data van essentieel belang is, is een hooggevoelig branddetectiesysteem noodzakelijk. Dit systeem moet in staat zijn zelfs de kleinste smeulbrand snel te detecteren en aan te geven. In het geval van brandactivatie moet de schade aan de servers minimaal zijn, zodat deze na een snelle herstelling weer operationeel kunnen zijn.

Schermafbeelding 2024 01 29 133001
Aanpak

Innovatie met digitaal brandmeldpaneel

In samenwerking met de klant is het bestaande brandbeveiligingsplan herzien en geoptimaliseerd. Een speciaal digitaal brandmeldpaneel met een extra groot scherm is ontwikkeld waarop alle beveiligde ruimtes zichtbaar zijn. Dit paneel is gekoppeld aan alle centrales, en het software-systeem van de blusstuurcentrales is hierop aangepast.

Het resultaat

Hooggevoelig aspiratiedetectie-systeem en efficiënte blusgassystemen

Het VESDA hooggevoelig aspiratiedetectie-systeem controleert continu de luchtkwaliteit en detecteert vroegtijdig zelfs de kleinste smeulbranden. Het automatische SK Inerflex blusgassysteem zorgt voor een effectieve blussing zonder nevenschade aan de servers. Daarnaast zorgt het ontruimingssysteem ervoor dat iedereen het pand snel en veilig kan verlaten bij branddetectie.

Als vertrouwde partner verzorgen wij jaarlijks het beheer en onderhoud van de branddetectie- en blussystemen, om zo de optimale werking en brandveiligheid te garanderen.

een state of the art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 3
een state of the art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 4
een state of the art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 5
een state of the art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 6
een state of the art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 8
een state of the art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 9
een state of the art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 10
interxion ams8 2