Saval
Bravilor Buiten
Compact blusschuimsysteem voor duurtestlaboratorium

Compact blusschuimsysteem voor duurtestlaboratorium

Voor het nieuwe testlaboratorium Bravilor Bonamat, waar onder andere duur- en stresstesten op diverse producten worden uitgevoerd, hebben wij een speciaal gemaakt schuimblussysteem geïnstalleerd.

Introductie Bravilor Bonamat

In de zomer van 2019 opende Bravilor Bonamat, een toonaangevende fabrikant van koffiemachines en heetwaterapparatuur, haar nieuwe Innovation Centre. Hier is de R&D-afdeling gehuisvest, die zich toelegt op het ontwikkelen en testen van nieuwe producten. Voor het nieuwe duurtestlaboratorium in dit centrum heeft Saval een op maat gemaakt automatisch compact blusschuimsysteem geïnstalleerd om brandveiligheid te waarborgen bij afwezigheid van personeel.

Innovation Centre
Productiehal
Productlijn
RD
Innovation Centre2
  Uitdaging

  Brandbeveiliging in innovatieve omgeving

  De uitdaging lag in het garanderen van brandveiligheid binnen het duurtestlaboratorium, waar diverse producten aan duur- en stresstesten onderworpen worden. Dit laboratorium is een cruciaal onderdeel van het R&D-proces, waar nieuwe drankbereidingssystemen van concept tot prototype worden ontwikkeld.

  Aanpak

  Maatwerk blusschuimsysteem

  In samenwerking met Bravilor Bonamat hebben we een op maat gemaakte oplossing ontworpen. Onze productontwikkelingsafdeling werkte nauw samen met de projectleider van Bravilor Bonamat om twee compacte automatische blusschuimsystemen te configureren. Deze systemen zijn uitgerust met temperatuurgevoelige detectie/activatie en de mogelijkheid tot handmatige bediening.

  Innovation sign
  Resultaat

  Veiligheid en innovatie hand in hand

  De installatie van twee FT45 stationaire blussystemen gevuld met 45 liter Bioclass ABFFC blusschuim zorgt voor optimale brandveiligheid in het laboratorium. Het systeem, inclusief CO2 activeringscilinders, temperatuurgevoelige detectieleiding, handbedieningsknoppen en RVS blusleiding met schuimnozzles, biedt een betrouwbare bescherming tegen brand. Bij activatie door hitte of handmatige bediening, wordt het blusschuim effectief over de beveiligde objecten verspreid.

  Met deze installatie garandeert Bravilor Bonamat de hoogste veiligheidsstandaarden in hun R&D-processen, waardoor innovatie en veiligheid naadloos samengaan.

  Blussysteem 2cilinders
  Blussysteem 2cilinders2
  Blussysteem detail activeringcilinder
  Schuimnozzle
  Laboratoriumruimte
  Laboratoriumruimte2