Saval
Header CFI Zuid Korea 1920x1080
Eerste CFI rim seal systemen in Zuid-Korea beveiligen 4 live opslagtanks

Eerste CFI rim seal systemen in Zuid-Korea beveiligen 4 live opslagtanks

Hanwha Total Petrochemical produceert en verkoopt verschillende aardolieproducten, zoals benzine, diesel, kerosine , zware olie en LPG. Hanwha Total Petrochemicals is gevestigd in Daesan, Zuid-Korea.

Hanwha Total Petrochemical, gevestigd in Daesan, Zuid-Korea, is een prominente speler in de petrochemische industrie en produceert een divers scala aan aardolieproducten. In hun uitgestrekte petrochemisch complex, bestaande uit 13 afzonderlijke fabrieken, was de noodzaak om de brandveiligheid te optimaliseren hoog, vooral gezien de nabijheid van woongebieden.

Onze lokale agent, LyeonTech, heeft ons CFI rim seal systeem geïntroduceerd als oplossing bij Hanwha Total Petrochemical. Hiermee wordt de brandbeveiliging uitgebreid naar automatische detectie en blussing.

Uitdaging CFI Zuid korea 600x410
Uitdaging

Speciale systeemkeur gevraagd

De opslagtanks van Hanwha Total Petrochemical, voorheen slechts beveiligd met branddetectiesystemen, hadden een geavanceerdere bescherming nodig. De overheid stelde specifieke eisen die niet volledig overeenkwamen met de Europese en Amerikaanse keuringen die het CFI systeem al had. Het verkrijgen van de lokale keur van Korea Gas Safety Corporation (KGSC) was essentieel.

Extra 3 CFI Zuid Korea 1280x720
Aanpak

Grondige inspectie en productaanpassingen

Saval is deze uitdaging aangegaan door een intensieve controle en toelichting van alle processen rond de leveranciers, productie en testen van het CFI systeem. Dit gebeurde tijdens een weeklang bezoek van een delegatie van vier KGSC inspecteurs aan de Saval fabriek in Breda. Door speciale tests en aanpassingen aan het productieproces, voldeed het CFI systeem aan de strenge eisen van KGSC.

Extra 2 CFI Zuid Korea 1280x720
Resultaat

Verhoogde brandveiligheid voor Hanwha Total Petrochemical

Na officiële goedkeuring van KGSC heeft Saval 24 secties op 6 tanks geleverd binnen een opmerkelijk korte doorlooptijd van twee maanden. Het CFI systeem, gemonteerd op operationele tanks zonder 'hot works', biedt continue brandbeveiliging en is onderhoudsarm. Dit systeem detecteert en blust elke brand snel en efficiënt, waardoor de veiligheid van de omgeving en het opgeslagen product gewaarborgd blijft.

Extra 5 CFI Zuid Korea 1280x720
Extra 2 CFI Zuid Korea 1280x720
Extra 3 CFI Zuid Korea 1280x720
Extra CFI Zuid Korea 1280x720
Extra 4 CFI Zuid Korea 1280x720
Header CFI Zuid Korea 1920x1080

    Harm Straathof (Export Sales Manager Saval) heeft samen met de lokale agent LyeonTech, de supervisie van de oplevering op locatie begeleid. Hij vertelt: "Een bijzonder aspect van dit project was de montage van het systeem op live tanks, met andere woorden: tanks die operationeel zijn. Dit betekent dat ‘hot works’, zoals lassen, boren, zagen, niet toegestaan zijn. De units zijn daarom op het dak van de tanks gelijmd."