Saval
cfi rim seal systems protect existing storage tanks in iraq 4 v2
CFI Rim Seal beveiligt bestaande opslagtanks in Irak

CFI Rim Seal beveiligt bestaande opslagtanks in Irak

South Oil Company (SOC), verantwoordelijk voor de olieproductie in het zuiden van Irak, identificeerde een kritiek veiligheidsrisico: de bestaande vaste brandblussystemen bij de tankterminals boden onvoldoende bescherming bij brand. Uit een grondige interne risicoanalyse van het tankpark bleek dat de huidige, handmatig te activeren, blusschuimsystemen een tragere reactietijd hadden, wat kan leiden tot onbeheersbare branden. Als oplossing installeerden we het geautomatiseerde detectie- en blusgassysteem CFI Rim Seal Fire Protection, een systeem dat binnen seconden brand detecteert en blust.

cfi rim seal systems protect existing storage tanks in iraq 2 v2
Uitdaging

Aangepaste bescherming voor grote tanks

Het nieuwe systeem moest compatibel zijn met alle bestaande tanks, variërend in grootte, met diameters van 18 tot 72 meter. Belangrijk was dat de installatie van het systeem de bedrijfsvoering niet mocht hinderen en bestand moest zijn tegen de extreme temperaturen in het gebied, die kunnen oplopen tot 55°C.

Onze aanpak

We hebben gekozen voor het CFI Rim Seal Fire Protection systeem, specifiek ontworpen en gecertificeerd voor dergelijke omstandigheden. Het CF3I-gas in het systeem is bijzonder geschikt als blusmiddel, zelfs bij extreme zomerse temperaturen. Het garandeert snelle detectie en blussing, zelfs bij kleine brandhaarden. Het modulaire ontwerp van het systeem maakt een eenvoudige montage mogelijk op bestaande tanks, zonder bedrijfsonderbreking of de noodzaak van lassen of ander 'heet werk' op locatie.

uitvoering

In nauwe samenwerking met onze gecertificeerde Iraakse partner Uruk hebben we specifieke tankgegevens ter plaatse verzameld en geïntegreerd in het definitieve ontwerp, waarna de productie in onze fabriek plaatsvond. De modulaire structuur van de CFI-units zorgde voor een probleemloze installatie: eenvoudigweg aansluiten en gebruiken. De tanks, gevuld met brandbare stoffen, hoefden geen aanpassingen te ondergaan.

cfi rim seal systems protect existing storage tanks in iraq v2
Resultaat

CFI Rim Seal Fire Protection

Dankzij het CFI Rim Seal systeem beschikken alle bestaande tanks nu over een betrouwbaar brandblussysteem dat binnen enkele seconden een brand kan detecteren en doven, zonder de bedrijfsactiviteiten te verstoren.