Saval
Overzicht
Automatische brandbeveiliging van schakelkasten bij houtverwerker

Automatische brandbeveiliging van schakelkasten bij houtverwerker

Klein Kromhof is een houtverwerker uit Daarlerveen. Zij produceren onder andere hoogwaardige bodembedekking voor stallen. Voor de beveiliging van diverse schakelkasten is Saval ingeschakeld.

Uitdaging

Brandbeveiliging van schakelkasten

Klein Kromhof, gevestigd in Daarlerveen, is een vooraanstaande houtverwerker en producent van hoogwaardige houtvezelproducten, waaronder bodembedekkers voor stallen en biobrandstoffen zoals geperste houtpellets. Dit familiebedrijf, dat al meer dan 40 jaar bestaat, heeft door de jaren heen diverse innovaties doorgevoerd en is uitgegroeid tot een producent met een wereldwijde afzetmarkt. Dankzij een moderne upgrade van hun machinepark en een eigen energieproductie van 7,5 megawatt, beheert Klein Kromhof het volledige productieproces van boomstam tot eindproduct in eigen huis.

Het productieproces bij Klein Kromhof is grotendeels geautomatiseerd, met een uitgebreid machinepark bestaande uit diverse gespecialiseerde machines. Deze machines worden aangestuurd door een groot aantal schakelkasten, verspreid over verschillende hallen. Gezien de aanwezigheid van veel houtstof en brandbare materialen, is een effectieve brandbeveiliging essentieel.

Gevel
Hout
Producten
Pellets
Ontschorser
  Aanpak

  Cesaflex blussystemen

  Voor de beveiliging van de schakelkasten zijn in totaal 39 Cesaflex blussystemen geïnstalleerd. Deze systemen gebruiken CO2 blusgas dat efficiënt blust zonder resten achter te laten. Bij activering schakelen drukschakelaars op de blussers de schakelkasten uit en activeren een alarmsysteem. Deze zelfstandige systemen vereisen geen stroom om te activeren.

  Elke schakelkast is uitgerust met een op maat berekende hoeveelheid CO2 gas. Er zijn 34 Cesaflex DHP (Direct High Pressure) en 5 Cesaflex IHP (Indirect High Pressure) systemen gebruikt, variërend van 2 tot 10 kilogram. Voor de kasten met verhoogd risico is gekozen voor Cesaflex IHP systemen, met aparte detectie- en blusleidingen die bij brand activeren en het CO2 gas verspreiden.

  24/7 autonome brandbeveiligheid

  Met de installatie van deze systemen is nu elk van de schakelkasten bij Klein Kromhof autonoom en continu beveiligd tegen brand. Dit zorgt voor een veilig gevoel, zowel binnen het bedrijf als daarbuiten.

  Resultaat

  Cesaflex in schakelkast monteurs
  Cesaflex in schakelkast
  Cesaflex detail2
  Cesaflex detail
  Buitenaanzicht v3
  Cesaflex op schakelkast
  Cesaflex op schakelkast2