Nieuwe Oil and Gas bu director

Vandaag heeft SK FireSafety Group aangekondigd dat Fulco de Vries, momenteel Managing Director van NOHA Norway AS, is aangewezen als group director van Business Unit Oil & Gas. De aanstelling is een reactie op de aankondiging van het pensioen van BU director Ian Korny vorig jaar. Naast deze rol zal Fulco leiding blijven geven aan de internationale product sales activiteiten van de groep.

“Fulco leidt een van onze belangrijkste businesses in de groep; NOHA Norway produceert en onderhoudt brandbestrijdingsproducten primair voor de commerciële, industriële maar ook Olie en Gas markt en heeft ongeveer 80 mensen in dienst verdeeld over Noorwegen, Zweden, UK en Dubai.

In 2012, werd NOHA onderdeel van SK FireSafety Group en Fulco werd aangesteld om het bedrijf te besturen. Hij heeft NOHA door een fase van modernisering met aanzienlijke verbeteringen in efficiëntie en marktoriëntatie geleid. Nu zal hij NOHA overdragen met een solide fundament en als een concurrerend brandbeveiligingsbedrijf, goed uitgerust voor het aangaan van uitdagingen in de toekomst. Zijn opvolger, Frode Lemvik, is reeds benoemd tot algemeen directeur van NOHA.

In zijn nieuwe rol zal Fulco volledige verantwoordelijkheid nemen voor de SK FireSafety Group Business Unit Oil & Gas. In deze business leveren we de meest innovatieve oplossingen voor risicovolle omgevingen wereldwijd, vanuit 2 markt leidende merken (Knowsley SK en Saval O&G), met een uitvoerende tak in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, en de Verenigde Arabische Emiraten. Onder de klanten bevinden zich ’s werelds grootste Petrochemische, Olie & Gas bedrijven.

Fulco’s uitvoerige ervaring in en kennis van de Olie & Gas markt, alsmede de vijf jaar die hij in het Midden-Oosten doorbracht, zullen onze klanten en collega’s zeer van dienst zijn in de Olie & Gas business.” aldus CEO Ewald Draaijer.

Fulco heeft een bachelor in werktuigbouwkunde van de Hoge School van Amsterdam en behaalde verschillende industrie-specifieke certificaten.

Zijn stap is effectief sinds April, 2016.