Saval Kitchenflex, optimale beveiliging van de professionele keuken

Het Saval Kitchenflex K6 en K9 detectie- / blussysteem is een modulair brandbeveiligings-systeem, dat bedoeld is voor het blussen van branden in frituurpannen en de bijbehorende afzuigkap. Het systeem blust snel en veilig met Bioclass ABF blusschuim, speciaal geschikt voor olie- en vetbranden.

Kitchenflex Overzicht

Kitchenflex schematische weergave

 

Hoofdcomponenten:

  • Blusschuimcilinder met blusventiel en drukschakelaar
  • Detectieleiding
  • Blusleiding met schuimnozzles
  • Eindstuk met manometer en handbedieningsknop

 

Alarmering en doormelding

Bij brand is het natuurlijk van belang dat de vlammen snel gedoofd worden en verdere branduitbreiding voorkomen wordt. Maar het is minstens zo belangrijk dat aanwezigen in veiligheid worden gebracht en de oorzaak van de brand wordt weggenomen. Daarom is elk Kitchenflex systeem voorzien van een drukschakelaar. Deze dient primair gebruikt te worden voor het uitschakelen van de energietoevoer naar de keukeninstallatie zodat het afzuigsysteem direct wordt gestopt. De drukschakelaar kan tevens gebruikt worden voor inschakelen van optische en/of akoestische signalering.

2015.06.05: Brandblustesten Kitchenflex detectie-/blussysteem uitgevoerd door ANPI Laboratories conform NBN en ISO/IEC 17025. Positief testverslag is in bezit van Saval.

ANPI_RGB_6cm2