Gasos Safety gecertificeerd Saval onderhoudsbedrijf

GASOS Safety is een technologie- en dienstenleverancier aan de olie en gas industrie uit Abu Dhabi. Sinds 1972 heeft GASOS opvallende bijdragen geleverd aan de olie en gas industrie. Allereerst door sponsorships aan wereldwijd bekende oliemaatschappijen, daarnaast door het leveren van apparatuur voor olieveld gerelateerde werkzaamheden en tenslotte door de introductie van brandbestrijdings-, brandveiligheids- en beveiligingsmiddelen en diensten.

Al vele jaren is GASOS een goede relatie van SK zusterbedrijf Knowsley dat brandveiligheidsoplossingen biedt voor de olie en gas sector. Vanuit de behoefte om de samenwerking te vergroten, ontstond de wens om ook draagbare blustoestellen van Knowsley af te nemen. Gezien Knowsley geen zelf geproduceerde draagbare blustoestellen in het assortiment heeft, werd deze wens uit kwaliteitsoogpunt en onder de vlag van SK ingevuld met de blusmiddelen van Saval. Echter moesten deze wel gecertificeerd zijn voor de markt in Abu Dhabi.

Reden voor Saval om op locatie in Abu Dhabi de medewerkers van GASOS op te leiden tot gecertificeerde onderhoudsmonteurs voor blusmiddelen. Volgens de strenge richtlijnen van de Nederlandse REOB onderhoudsregeling werd door Wim van der Zwan, Manager Training & Consultancy van Saval, het personeel van GASOS voorbereid en getoetst. Dankzij deze succesvolle opleiding is GASOS Safety nu officieel een “Approved Saval Service Centre” voor het complete assortiment blussers van Saval.