Compact tot 30 graden onder nul

De bekende 2 en 3 liter Bioclass schuimblussers van Saval voor de kleinere risico’s zijn er nu in 2 nieuwe varianten: met vorstbestendig blusschuim en met blusschuim voor gebruik op olie- en vetbranden.

Vorstbestendig tot wel 30 graden onder nul

Het Saval assortiment bevat van beide speciale typen al jaren een 6 liter variant, maar niet elke situatie vraagt om deze capaciteit. Sterker nog, soms is een compacte oplossing noodzakelijk. Tot op heden waren de verkrijgbare oplossingen n dit kleine formaat niet ideaal. Poederblussers in 1 of 2 kg, welke nevenschade veroorzaken of 2 en 3 liter schuimblussers die bevriezen onder 15 graden Celsius, wat in Nederland nogal eens voor komt.

Saval geeft nu de keuze voor kleine schuimblussers met dezelfde speciale voordelen als de 6 liter varianten.

Bij toepassingen voor de nieuwe 2 of 3 liter vorstbestendige Bioclass schuimblusser valt te denken aan plaatsing op voertuigen of onverwarmde werkplaatsen. De 2 of 3 liter Bioclass vetbrandblusser is bijvoorbeeld geschikt voor de kleinere bedrijfskeuken of thuis. Een financieel interessant alternatief voor de 6 liter uitvoering wanneer het brandbare object minder groot is, maar de veiligheid gelijk moet zijn.