Saval NV huisleverancier voor alle oefenblustoestellen voor Campus Vesta

Campus Vesta is hét multidisciplinair opleidingscentrum voor professionele veiligheidstrainingen. Naast brandweer, politie en ambulancepersoneel worden ook bedrijven, overheden en particulieren op het terrein van 37 ha getraind in levensreddende handelingen. Het aanbod omvat o.a. officieel erkende opleidingen voor brandweerprofessionals, alle mogelijke blustrainingen, bijscholingen voor specialisten & petrochemie en cursussen op maat voor ieder bedrijf.

Oefenblustoestellen voor brandweeropleidingen

Saval NV kreeg de opdracht om de periodieke leveringen, hervullingen en herstellingen van ca. 6000 oefenblustoestellen per jaar voor alle daartoe behorende opleidingen te voorzien. Het gaat om ongeveer 4000 poederblustoestellen, 1800 CO2 blustoestellen en 200 poederbluswagens, welke continue in opperste staat van paraatheid moeten verkeren.

Saval NV kreeg de opdracht door de kwaliteit van de ingezette poederblustoestellen (PG), CO2 blustoestellen (AK5) en poederbluswagens (PT50-G-II). Een groot voordeel voor Campus Vesta is de flexibiliteit bij de leveringen, alsook de serviceverlening (reguliere- en spoedleveringen) van Saval.

Gedurende het contract met doorlooptijd van 4 jaar zullen de blustoestellen ingezet worden bij verschillende blustrainingen welke op het terrein van Campus Vesta plaatsvinden. Brandweerlieden kunnen op de terreinen oefenen met het blussen van alle denkbare branden in woningen, publieke gebouwen, appartementen, industriële branden, etc.