Gezondheid, veiligheid en milieu bij SABIC

Saudi Basic Industries Corporation

SABIC is een van de grootste chemiebedrijven ter wereld. SABIC produceert o.a. polyetheen, polypropeen, thermoplastische kunststoffen, glycolen, methanol en kunstmest. Gezonde werknemers en een veilige werk- / woonomgeving is van groot belang voor SABIC. Gezondheid, veiligheid en milieu komen op de gedeelde eerste plaats. SABIC in Bergen op Zoom beschikt over een eigen bedrijfsbrandweer en arbodienst. Saval helpt deze afdelingen om de veiligheid van de werknemers en de schadelijke gevolgen bij een beginnende brand tot een minimum te beperken.

Saval onderhoud bij SABIC ca. 1500 blussers, 250 brandslanghaspels, 50 bluswagens en een groot aantal ontsmettingstoestellen.

Beste brandblusser

Het brandrisico bij SABIC vraagt om een weloverwogen keuze voor het brandveiligheidsniveau. Met een uitmuntende score kwam de 12kg patroon poederblusser van Saval als beste van 3 merken uit de tests van SABIC en werd zo onderdeel van het leveringenpakket.

De garantie tot continuïteit van (na)levering door de eigen fabriek van Saval in Nederland is een grote plus voor een van de grootste chemiebedrijven ter wereld. Voor SABIC is het daarnaast van groot belang dat Saval met vaste monteurs werkt die de locatie kennen en dat ze dichtbij gevestigd is. Het toegankelijke karakter en de snelle reactietijden van Saval worden als zeer prettig ervaren. De flexibiliteit die zich uit in meedenken met SABIC en het samen komen tot de juiste oplossingen is een onmisbare pijler voor de relatie nu en in de toekomst.