Offshore Platforms

Nergens ben je zo op jezelf aangewezen als op een offshore platform. Ook bij brand. Want er is geen brandweer in de buurt die de zaak even komt redden. Dit gegeven heeft een aantal grote consequenties.

Omdat rondom een platform altijd brandbare gassen aanwezig zijn, heeft het voorkomen van vonken de hoogste prioriteit. Alle voorschriften zijn hierop gericht. Vervolgens is de aanwezigheid van branddetectie- en blussystemen die zoveel mogelijk automatisch hun werk doen, een must. Voor de overige blusmiddelen is een grote mate van eenvoud vereist. Zodat het aanwezige personeel ze probleemloos kan gebruiken, onderhouden en repareren. Tegelijkertijd moet de apparatuur corrosiebestendig zijn.

De opbouw van een offshore platform is een verhaal apart. Niet alleen vanwege het grote aantal activiteiten op een klein oppervlak maar omdat deze activiteiten niet horizontaal zijn gespreid, maar verticaal gestapeld. Elk niveau vraagt zijn eigen veiligheidsvoorzieningen. De vertrekken waar het personeel slaapt moeten bijvoorbeeld anders worden beschermd dan het helikopterplatform. Tot slot zijn er de beperkingen in de ruimte en gewicht. En die zijn fors. Binnen al deze voorwaarden en beperkingen biedt de SK FireSafety Group u de beste oplossing. Omdat we weten hoe de wereld er offshore uitziet.

Want to know more about offshore platforms?

  • Saval.be
  • BelgiĆ«
  • Philip Scheyltjens
  • +32 (0)3/645 25 10
  • info@saval.be